Dana, 22.12.2007., ministri trgovine i usluga, i rudarstva i energetike, u Vladi Republike Srbije Predrag Bubalo i Aleksandar Popović i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin uručili su nagrade za najbolje robne marke, “Najbolje iz Srbije 2007“. Ova priznanja dodeljuju Ministarstvo trgovine i usluga, list "Privredni pregled" i Privredna komora Srbije.

U akciji "Najbolje robne marke Srbije" koje je po četvrti put dodeljivano, a za 2007. godinu, bilo je nominovano oko 400 kompanija, ocenjivano je oko 80, dok je 40 njih dobilo nagrade u različitim kategorijama.


Među nagrađenim najboljim domaćim brendovima za 2007. godinu, kao što su Naftna industrija Srbije, Agroživ, Grand prom, Jat ervejz, Pink medija grupa, Vojnomedicinska akademija iz Beograda, Soko Nada Štark, Dijamant, itd. i stranim brendovima, kao što su Meser tehnogas, OMV, Henkel Merima, Karlsberg Srbija, itd., i naše preduzeće je našlo svoje mesto.

BEXING d.o.o. je nagrađen kao najbolja robna marka Srbije za 2007 godinu, u kategoriji Proizvodnja specijalnih vozila, kao proizvođač Vatrogasnih i komunalnih vozila.

 


Bubalo, koji je i predsednik žirija za dodelu ove nagrade, istakao je posle dodele nagrada da je zadatak države da stvori ambijent za dobro poslovanje, dok je sve ostalo na kompanijama. Ministar trgovine i usluga je ocenio da je važno da se više ide ka ocenjivanju korporacija i profita, a manje ka pronalaženju najboljeg proizvoda, jer je to u nadležnosti potrošača. On je ukazao i na veliki značaj brendiranja Srbije i napomenuo da u tom poslu mora da postoji sinergija države i kompanija.

Ocenjujući dodelu priznanja i samu akciju, Miloš Bugarin, predsednik PKS, rekao je da je "prestižna stvar činjenica što je Srbija počela da brendira svoje najbolje proizvode, pre svega robne marke" jer:

- Dobitnici ovih nagrada treba da budu uzor ostalim preduzećima i ljudima iz privrede, ali i ostalima. Ovakva preduzeća treba malo više "da negujemo", odnosno da brinemo o najboljima, a istovremeno staramo se da ih bude što više. Mi iz PKS vrlo dobro znamo da je dobar ekonomski ambijent od presudne važnosti da preduzeća i poslovni ljudi u što većoj meri pokažu svoju inventivnost i kreativnost, pa se svakodnevno zalažemo da on bude što bolji.

Više naših brendova, kao i mi sami, se već sada uspešno borimo sa vodećim svetskim markama, kako na domaćem tako i na inostranim tržištima. O svom imenu kao brendu i posebnom poslovnom kvalitetu se sve više brinemo i shvatamo značaj stalnog rada na poslovnom unapređenju.

Sa ponosnom ističemo da ćemo energiju i u budućnosti usmeriti, uz očekivanu podršku, u nastavak svog puta ka još većem poslovnom uspehu.

 


 

Dana 21.01.2007., BEXING je izvršio isporuku zadnja dva od ukupno pet tehničkih vatrogasnih vozila krajnjem korisniku, Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, Upravi za zaštitu i spašavanje. Navedena vozila su deo veće isporuke vatrogasnih vozila koje za potrebe MUP-a naše preduzeće isporučuje tokom 2007. i 2008. godine.

 


Vatrogasna vozila su izrađena na podvoscima Mercedes-Benz Vario 815D. Kompletna nadgradnja je kompletno izrađena od specijalnih aluminijumskih profila, koje sami proizvodimo, i time apsolutno zaštićena od korozije. U vozilo je ugrađena agregatna klipna vatrogasna pumpa Rosenbauer UHPS kapaciteta 40 litara na radnom pritisku od 100 bar-a. U vozilo je ugrađena oprema za različite tehničke intervencije koja obuhvata pored ostalog, komplet hidrauličkog razvalnog alata, generator struje, pneumatske setove za podizanje i zaptivanje pukotina, set spasilačkih uređaja, električni čekrk za izvlačenje, radni far za pretragu i osvetljenje okoline vozila pri intervenciji.

 


 

Dana 18.09.2007, Podgorici BEXING je aktivno učestvovao na prezentaciji koju su u zgradi vatrogasne brigade Podgorica organizovali za pripadnike vatrogasnih službi Crne Gore preduzeća Ljetopis Automotive d.o.o. ovlašćeni Mercedes-Benz diler za područje Crne Gore iz Podgorice i Mercedes-Benz SCG d.o.o. iz Beograda. Predmet prezentacije je bilo specijalno vatrogasno vozilo za šumske požare na podvosku Mercedes-Benz Unimog U 5000 dok je proizvođač nadgradnje na prikazanom vozilu Rosenbauer International AG.

Poseban značaj ove prezentacije se ogleda u tome što je na licu mesta, članovima vatrogasnih službi iz Crne Gore, bilo omogućeno da se kroz teorijski, i praktični deo prezentacije koji usledio naknadno upoznaju sa najnovijim dostignućima u proizvodnji vatroagsnih vozila za šumske požare.
Najsavremenija dostignuća savremene industrije se ogledaju u, kako specijalno dizajniranoj šasiji, konstruisanoj za upotrebu u vanputnim uslovima eksloatacije, tako i u posebno izrađenoj vatrogsnoj nadgradnji. Osnovne karakteristike vozila koje je predstavljeno su:

Podvozak Mercedes-Benz Unimog U 5000
Motor Mercedes-Benz OM 924 LA, Euro 4
Menjač MB EPS manuelni menjač, UG100-8/ 9.57-0.74 GPA.
Nadgradnja Rosenbauer International AG, dvosgmentna modularna nadgradnja sastavljena iz, rezervoara za vodu i zadnje nadgradnja. Nadgradnja izrađena od varenih specijalnih aluminijumskih profila.
Rezervoar vode Kapacitet 3800 litara, materijal, poliester ojačan staklenim vlaknima
Rezevoar penila Kapacitet 200 litara, materijal, poliester ojačan staklenim vlaknima
Pumpa Rosenbauer NH 20, kombinovana centrifugalna vatrogasna pumpa protoka 2000 lit/min na normalnom pritisku od 10 bar-a, i 400 lit/min na visokom pritisku od 40 bar-a
Sistem za mešanje Rosenbauer FIX MIX
Oprema vozila Vitlo za visoki pritisak sa 40 m creva prečnika 25 mm i  Rosenbauer NEPIRO Ergo mlaznicom za visoki pritisak i ostala vatrogasna oprema za gašenje.