BEXING d.o.o. je privatno preduzeće za proizvodnju inženjering i marketing, osnovano tokom 1990 godine u Beogradu. Od osnivanja se bavi proizvodnjom, servisom i održavanjem specijalnih nadgradnji za različite vrste vatrogasnih i komunalnih vozila i svih vrsta vatrogasne i komunalne opreme.

Proizvodni program vatrogasnih nadgradnji podrazumeva proizvodnju:

Proizvodni program komunalnih nadgradnji podrazumeva proizvodnju:

Sva vozila koja je BEXING proizveo izvedena su na podvoscima renomiranih svetskih i domaćih proizvodjača (npr. Mercedes-Benz, Iveco, FAP, Zastava, Kamaz,...), sa kojima preduzeće održava tesnu saradnju već duži niz godina. U sardnji sa domaćim proizvodjačima posebno se ističe saradnja sa fabrikom Zastava kamioni d.o.o., Kragujevac, sa kojom je u kooperaciji i izveden podvozak Zastava Turbo Zeta BKŠ, s produženom kabinom, kao podvozak namenjen za izradu navalnh vatrogasnih vozila.

Proizvodni kapacitet BEXING-a je osposobljen i opremljen svim neophodnim specijalnim mašinama, alatima i priborima (strugovi, glodalice, stubne bušilice, prese za savijanje i sečenje lima, mašine za rolovanje lima, veći broj profesionalnih aparata za različite tehnike zavarivanja, veći broj različitih ručnih alata,...) za proizvodnju i servisne intervencije. Servis BEXING-a je osposobljen i opremljen svim specijalnim alatima i priborima za defektažu, servis i opravku svih vrsta vatrogasnih i komunalnih pumpi i ostalih komponenata opreme i nadgradnje. Svi elementi ugradjeni u nova vozila, kao i vitalni delovi pumpi i komponente koje se koriste u toku servisa su oreginalni, a njihovo obezbedjenje vršimo samostalno od proizvodjača ili od ovlašćenih dilera.

Od 1996 godine BEXING d.o.o. ima sklopljen ugovor o kooperaciji i time je ekskluzivni zastupnik, prodavac i srviser za opremu proizvedenu od strane Rosenbauer International AG, Linz, Austrija koji je jedan od vodećih svetskih proizvodjača vatrogasne opreme i vozila. Zastupstvo pokriva teritorije Republike Srbije, Republike Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srpske. Sva vatrogasna vozila izradjena u našem preduzeću uključuju vatrogasne pumpe i komponente koje su proizvedene od strane RBI, i na našim područjima i u našim vozilima su dale izvanredne rezultate u višegodišnjoj eksploataciji.

U cilju podizanja kvaliteta svojih usluga i proizvoda BEXING ima potpisan ugovor o tehničkoj saradnji i brojne realizovane projekte u saradnji sa Mašinskim fakultetom u Beogradu, Laboratorija CIAH.

Neki od korisnika proizvoda i usluga preduzeća su:

Za svoje višegodišnje napore na radu na unapređenju vatrogasnih službi u regiji BEXING je više puta nagrađivan. Od nagrada posebno ističemo:Kao jedan od bitnih elemenata rada na unapredjenju i popularizaciji vatrogasnih službi u regionu BEXING se ističe i reprezentativnim izlaganjem na sajmovima. Od dosadašnjih nastupa posebno ističemo:Svim svojim snagama, znanjem i iskustvom stojimo Vam na raspolaganju za sve vidove saradnje.